Spelen

Waarom kiezen voor houten speelgoed?

Houten speelgoed is duurzaam, ecologisch en staat mooi in elk interieur. Het kan best wel tegen een stootje en gaat bovendien jarenlang mee. Niets is leuker dan speelgoed dat generatie na generatie blijft bestaan en voor vele uren speelplezier zorgt, tof toch!

Brandweerwagen Aiden

Bij Petites Jubelles kiezen we bewust voor houten speelgoed. We denken aan onze ecologische voetafdruk, want er bestaat niet iets zoals een ‘planet B’.
We sommen hieronder de voordelen op van houten speelgoed en waarom je voortaan best voor houten speelgoed kiest. 

Houten speelgoed is ecologisch.

Door te investeren in houten speelgoed zorg je voor de veiligheid van jullie kindje en draag je je steentje bij aan de natuur.
Plastic speelgoed is namelijk niet biologisch afbreekbaar terwijl houten speelgoed dat wel is. 

Nu denk je wellicht, en het kappen van bomen is dan zoveel beter? 
Sommige bomen hebben een beperkte levensduur. En waar die vroeger verbrand werden, worden ze nu gebruikt om verder te leven in speelgoed.  Er worden vaak nieuwe bomen gepland voor elke boom die verdwijnt. 
Of het wordt gemaakt van houtresten.

Houten speelgoed is duurzaam.

Houten speelgoed is duurzaam, ecologisch en staat mooi in elk interieur. Het kan best wel tegen een stootje en gaat bovendien jarenlang mee. Niets is leuker dan speelgoed dat generatie na generatie blijft bestaan en voor vele uren speelplezier zorgt, tof toch!

Ook scholen en kinderdagverblijven kiezen meer en meer voor houten speelgoed. Het is een investering, maar daar staat tegenover dat het houten speelgoed veel langer meegaat. 

Houten speelgoed stimuleert de verbeelding van je kindje.

Hout is een natuurproduct. Houten speelgoed heeft gewicht, kleur en structuur van zichzelf. Hout neemt de lichaamstemperatuur aan waardoor het warm aanvoelt. 
Je kindje ontdekt dat 3 houten blokken meer weegt dan 1 houten blok. Dat is iets dat je met plastic speelgoed niet hebt. 
Ook het geluid van hout stimuleert de zintuigen van je mini. 

Houten speelgoed maakt dan misschien geen geluidjes zoals de speeltjes die ze op de kermis winnen, maar juist daarom moet je kindje zijn eigen fantasie en creativiteit gaan gebruiken. 
Ze hoeven niet enkel te duwen op een knopje, neen, je kindje moet zelf duwen, trekken en draaien wat tot een actieve geest leidt. 

Met houten speelgoed worden jullie mini’s aangemoedigd om te spelen, te leren en hun motorische vaardigheden te verbeteren. Hun fantasiewereld wordt dan ook uitgedaagd, elke dag opnieuw.

Houten speelgoed is veilig.

Eerder zeiden we al dat houten speelgoed veilig is voor je kindje. Maar waarom juist? 

We willen allemaal het beste voor onze kindjes. We willen dat ze naar hartenlust kunnen spelen, maar het moet wel veilig zijn natuurlijk. 

Bij de productie van plastic speelgoed komen schadelijke stoffen vrij, bij het maken van houten speelgoed is dat niet zo. 
Het inslikken van kleine stukjes plastic is niet gezond en we weten allemaal dat kleine kindjes de wereld met hun mondje ontdekken. 
Denk daarom twee keer na voordat je kunststof baby- en kinderproducten koopt. 

Al ons houten speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen en dus veel veiliger voor je kindje.

De voordelen van houten speelgoed opgesomd.

+ Houten speelgoed is ecologisch

+ Houten speelgoed is duurzaam

+ Houten speelgoed is veilig

+ Houten speelgoed stimuleert de creativiteit van je kindje

+ Houten speelgoed staat altijd veel mooier in je interieur 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *