babyartikelen, Slapen

Styletips: De neutrale kinderkamer

Inrichten kinderkamer

Niets zo leuk als de kamer van je kindjes te kunnen inrichten. Ben je ook zo iemand die graag eens wat verplaatst en verhuist in de kamer? Hier zijn we er alvast schuldig aan! 🙂
Meer en meer gaan de mensen voor de natuurlijke look. Het is tijdloos, bestaat uit duurzame materialen en staat prachtig in elk interieur.

Neutrale kinderkamer vanaf de geboorte

Zelfs al voor de babykamer gaan er veel mensen voor die natuurlijke look. Meubeltjes uitkiezen, allerhande decoratie uitzoeken en een leuke verzorgingshoek maken. Dat vindt elke mama in spe één van de leukste activiteiten tijdens de zwangerschap.
Vooral als je het geslacht van je kindje niet weet is deze stijl ideaal.

#spiegelchildhome #lamp #kapstok #setmanden #verschoonmand #klamboe #tapijtje

Kleuren kiezen

Frisse, lichte kleuren en natuurlijk licht zijn belangrijk in een kinderkamer. Vooral bij kleinere kamers is dit een gouden tip.
Lichte kleuren reflecteren het natuurlijk licht die binnenvalt en doen de kamer ruimer lijken.
Door het gebruik van hardere, donkere kleuren doe je de kinderkamer er kleiner uitzien.

Een frisse nieuwe kleur tegen de muur is altijd fijn voor de kindjes. Kies voor een kinderkamer het best voor een verf op waterbasis of een ecoverf.
Deze kun je altijd wel mengen in de gewenste kleur. Er bestaat trouwens ook bio-verf die een luchtzuiverende werking heeft en dus perfect is voor de kamer van je kleintje.

Plantje in de kinderkamer?

Fan van een plantje in de kamer? Ook hier bestaan er luchtzuiverende exemplaren voor. Vraag raad aan een kenner wat wel en niet kan voor een kinderkamer.
Zorg er sowieso voor dat je kindje er niet bij kan. Plantjes in huis zijn sowieso gezelligheid troef!

Hun eigen, veilige plek

Ouders hebben het overal voor te zeggen in huis. De kinderkamer is hét plekje voor je kindje om tot rust te komen, een plekje in huis die van jouw kindje is.
De kinderkamer is hun veilige ruimte om te spelen, te leren en te ontspannen.