babyartikelen, Slapen

Secret tips for dads to be

Gouden tips voor de papa’s to be om de mama’s in spe te helpen😊

Go with the flow maar vooral maak het de mama in spe zo aangenaam mogelijk! Zij draagt immers het meest waardevolle bij zich wat je ooit zult krijgen en daar mag je best liefdevol mee omgaan jullie eigen zoon of dochter.

“Yes, you can!”

1. Leef je in

Leef je zoveel mogelijk in, in “het zwanger zijn”. Oké, jij kan de extra kilo’s niet meezeulen en de misselijkheid opvangen, maar je kan een helpende hand zijn in het huishouden… De vaatwasser ledigen? Bedden opmaken? Stofzuigen? De hond uitlaten? De boodschappen doen of ga gewoon met haar mee zodat ze niet met zware dingen hoeft te sleuren. Want dat is het laatste waar een zwangere vrouw zich mee wil bezighouden.
Ja, deze dingen behoren nu tot jouw to-do lijstje.
Geloof ons ze zal je ZééR dankbaar zijn.  En zo bereid je je ook voor op de komst van de baby want je zult het straks sowieso een stukje drukker krijgen dan nu.

2. Handige Harry

Haal de Handige Harry in jou naar boven en steek de meubeltjes in elkaar. Check de autostoeltjes of alles nog goed vastklikt, de kinderwagen of deze nog goed plooit. Geef de babykamer een likje verf, deze babykamer preps  geven rust en is leuk voor iedereen en bovendien heb je geen gerommel meer op het laatste moment.

Superpapa = superplanner.

Niets leuker dan thuiskomen met je mini me en alles staat al klaar te blinken. Ja, en ook dat pilsje in de frigo die je dan dik en dubbel verdiend hebt.

3. Zwijgen is goud

Niet klagen over haar hormonen, de moodswings ze horen er nu eenmaal bij. Laat het allemaal gebeuren en maak je er zeker niet druk om. Doe je het toch, dan hopen we dat je vlug kan lopen want dan pas zul je merken wat een slecht humeur is.
Dus een gewaarschuwde papa is er twee waard!!

4. Wees betrokken

Wees een betrokken papa (steunpilaar for ever) en leef zoveel mogelijk mee met de zwangerschap.
Leg regelmatig je hand op de buik en voel of de baby shopt, praat tegen de baby, zing een liedje. Wrijf haar buik in met goed ruikende creme mama blij iedereen blij 😊
Ga mee naar de gynaecoloog, niets zo magisch en zalig als de hartslag te horen en je kindje op het scherm te zien zo ben je het dichtste bij je baby tijdens de zwangerschap. leg samen de geboortelijst aan.

Toon interesse als je partner wil praten over het uitkiezen van de naam, de plaats van het wiegje, de opvang, de kleertjes of de kleur van de kamer…
Ook al ben je het niet eens, of denk je soms dat het om details gaat (of denk je ‘what ever’ ). Zet je over je eigen gedachten en doe gewoon lekker mee… De ‘details’ komen later wel in orde.

5. Bonus punten

Wil je extra scoren? Geef haar een voet of rugmassage … werkt altijd! Laat een warm badje vollopen. Volg de mama to be in haar goestingskes.
Als je vrouw eten wil, dan zorg je voor eten. Heeft ze zin op gelijk welk uur van de dag in frieten of hamburgers? Ga ze dan halen. Ook al moet je daarvoor km’s rijden.
En….never forget eet nooit het laatste stukje op in de koelkast tenzij je uitdrukkelijke toestemming kreeg. Zo niet… run for your life!
Verwennen staat centraal, op verwennerij staat geen limiet.

6. Never ever

Geef nooit commentaar op haar figuur tijdens de zwangerschap. Maar geef veel, héél veel complimentjes, herhaal meermaals per dag “schatje je ziet er stralend uit en de zwangerschap maakt je nog mooier dan je al was”. Katsjing terug gescoord!

7. Levende agenda

Zwangerschapsdementie is geen fabeltje, alle belangrijke afspraken en zaken die nog moeten geregeld worden hou jij als papa bij.
Zoals moeder/vaderschapsverlof aanvragen, geboortepremie, kinderopvang, 
Wees haar pratende agenda en help haar dingen te onthouden.

8. Kleertjes shopppen

Babykleertjes shoppen, pinteresten voor de styling van de babykamer? Laat de mommy to be haar goesting doen probeer ze zeker niet af te remmen in haar winkelwoede. Oh no… niet doen haar hormonale ‘ikje’ zal daar niets over willen horen. Right!

9. Quality time For 2

And don’t forget plan nog wat q-time  met jullie tweetjes nu het nog kan. Mama’s en papa’s in spe moeten ook verwend worden. Binnenkort staat jullie leven lekker plezierig op z’n kop. Genieten van al het moois dat nog moet komen dat is de boodschap.

10. Overdrijf een beetje

Alle mannen kennen wel een aantal clichés over zwangere vrouwen… ga er gewoon lekker in mee. Pamper je vrouw, verwen ze, geef ze aandacht, … en doe dit elke dag opnieuw. Overdrijf! Wees extra lief, extra bezorgd en overdreven behulpzaam. Geloof me, elke extra moeite die je aan je vrouw en haar zwangerschap schenkt krijg je dubbel en dik terug.

Conclusie

Als aanstaande papa’s hebben jullie een belangrijke rol en zijn jullie heel hard nodig. Heb je het zelf soms een beetje moeilijk? Weet dat het allemaal maar tijdelijk is en dat je er veel voor terugkrijgt. Het is maar een fase maar wel een prachtige!

Bijna kan je als papa kennismaken met jullie wondertje! Zorg voor huid op huid contact en lekker knuffelen maar en vooral genieten!

Oh, en niet vergeten Daddy’s zorg voor een mooi boeket  wedden dat jullie terug scoren!!